Advokat Stupar prijavljivan 13 puta zbog porodičnog nasilja

Banjolučki advokat Dragan Stupar, koji je uhapšen juče, prijavljivan je policiji čak 13 puta porodičnog nasilja, odnosno zbog sumnji da je zlostavljao bivšu suprugu kojoj je navodno prijetio i oružjem, potvrđeno je "Glasu Srpske".

On je uhapšen u akciji "Advokat" zbog sumnje da je počinio više krivičnih djela, a prilikom hapšenja kod njega su pronađena četiri pištolja i veća količina municije.

Kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, navodeći inicijale, Stupara terete da je počinio krivična djela  porodično nasilje,  nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija te napad na sudiju ili javnog tužioca.

Stupar je jutros nakon ispitivanja predat u nadležnost u nadležnost Republičkog tužilaštva.

- Osumnjičeni će biti ispitan od strane republičkog javnog tužioca, nakon čega će biti odlučeno da li će protiv njega biti stavljen prijedlog za određivanje mjere pritvora – rekli su u pomenutom tužilaštvu ne navodeći druge detalje.

Iz MUP-a je saopšteno da su tokom akcije  na osnovu pismene naredbe Okružnog suda u Banjaluci pretresli privatne i poslovne prostorije osumnjičenog. Saznajemo da su pretreseni njegov stan i kancelarija.

– Prilikom pretresa prostorija koje koristi osumnjičeni D.S.  je pronađeno i privremeno oduzet veći broj predmeta koji se mogu dovesti u vezu sa gore izvršenim krivičnim djelima. Nađena su četiri pištolja, 435 komada municije različitog kalibra, mobilni telefon i drugi dokazi – rekli su u policiji.

Prema nezvaničnim informacijama Stupara sumnjiče da je duže vrijeme maltretirao bivšu suprugu.

-  Prema prijavama koje su podnesene protiv njega policiji on ju je zlostavljao  i psihički i fizički i na druge načine maltretirao. Čak je u jednom navratu prijetio pištoljem u prisustvu maloljetnog djeteta - rekao je izvor blizak istrazi.

Stupar je poznati banjalučki advokat koji je zastupao optužene u velikim slučajevima ubistava, trgovine drogom i drugim teškim krivičnim djelima.

Glas Srpske

Tagovi: