Bez srednje škole mjesečno zarađuje skoro 23.000 KM

Kurt Malpas iz Teana u Stafordšajeru, Engleska, napustio je srednju školu sa 16 godina i počeo se baviti zidarstvom. Kurt je postao senzacija na TikToku kad je počeo objavljivati snimke u kojima je pokazao kako izgleda njegov radni dan, a u kojima se takođe pohvalio koliko zarađuje.

Naime, iako nema ni srednjoškolsku diplomu, Kurt dnevno zaradi i do 800 funti, a mjesečno i do 10.000 funti, odnosno skoro 23.000 KM.  

Priznao je kako nije bio dobar učenik, pa je sa 16 godina odlučio napustiti školu. Nakon što je stekao potrebne kvalifikacije, s 19 godina postao je samostalni preduzetnik. Iste je godine kupio svoju prvu kuću, a sada živi u kući s tri spavaće sobe vrijednoj 110.000 funti te vozi Audi S8 za koji je izdvojio 35.000 evra. 

Kurt se na TikToku hvali kako zarađuje po jednu funtu po postavljenoj cigli, a njegove snimke prikupljaju miliione pregleda. 

- Prilično sam pametan, ali nikad me nisu zanimali predmeti poput francuskog i španskog jezika te geografije. A jednom su me, kad mi je bilo 16, čak izbacili iz škole zbog lošeg ponašanja. Kad sam počeo zidati, zaljubio sam se u taj posao. Prirodno sam dobar u njemu, baš mi ‘leži‘. Prvu kuću kupio sam sebi s 19 godina! Ako ste spremni marljivo i puno raditi, možete doći do 'smiješne' love - kaže on. 

 

Tagovi: