Bivša odbojkašica i ćerka vlasnika beogradskog kluba pretukla nastavnicu biologije

Ana Radojičić (32), bivša odbojkašica, ćerka vlasnika Odbojkaškog kluba “Vizura”, napala je i pretukla nastavnicu biologije u OŠ “Jovan Dučić” na Novom Beogradu. Prema nezvaničnim informacijama, uhapšena žena je i ranije bila poznata u školi po incidentnom ponašanju.

Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, policijski službenici PS Novi Beogradu doneli su rešenje o zadržavanju okrivljene Ane Radojičić (32) zbog krivičnog dela zlostavljanje i mučenje i krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti.

Uhapšenoj se krivičnom prijavom stavlja na teret da je dana 13. 06. 2024. godine, u osnovnoj školi na Novom Beogradu, nezadovoljna zaključenom ocenom njenog sina, uputila oštećenoj – nastavnici pretnje po život i telo, vređala je, počupala za kosu i zadala joj više udaraca u predelu tela nanevši oštećenoj lake telesne povrede.

Usled radnji okrivljene oštećenoj je, po sopstvenoj izjavi, povređeno ljudsko dostojanstvo i oseća strah za svoju bezbednost, a ujedno je predmetni događaj izazvao i uznemirenost građana, naročito zbog činjenice da se dogodio u osnovnoj školi.

Okrivljena će dana 15. 06. 2024. godine biti saslušana od strane javnog tužioca na sve okolnosti događaja. Svesni učestalosti napada na prosvetne radnike, Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu će predlagati najstrože sankcije i na taj način uticati na bezbednost svih građana i očuvanje obrazovnih institucija, saopšteno je.

Majka učenika OŠ “Jovan Dučić” u Beogradu koja je napala i krvnički pretukla nastavnicu biologije, priznala je pred policijom da je završila kurs borilačkih veština, piše Kurir.

„Majka je došla na otvorena vrata i pitala nastavnicu biologije zašto je njenom sinu zaključena dvojka, a ima prosek za trojku. Pri tom, nije znala da se sabira i ocena iz prvog polugodišta“, ispričala je jedna učiteljica beogradske Osnovne škole „Jovan Dučić“ koja je u pratnji povređene koleginice otišla u bolnicu.

Kaže da je nastavnica biologije, da bi rešila nesuglasice pozvala majku u kabinet. Ali, umesto rešenja, došlo je do užasnog nasilja.

„Govorila joj je užasne stvari: ‘Ne znaš ti kučko ko sam ja, j**aću ti mater“, kaže učiteljica.

Onda je zapretila da će da ide kod direktorke što je nastavnica biologije podržala. Međutim, iznenada se vratila. Sa vrata je, kaže, počupala za kosu, oborila na pod i lupala glavom o pod.

„Pobiću ti porodicu“, vikala je bahata majka.

„Nećeš nigde više raditi, nećeš raditi u ovoj školi, zapamtićeš me, ne znaš ti ko sam ja. Pobiću ti porodicu“, govorila je ona.

Pošto je bio odmor, pozive u pomoć napadnute nastavnice niko nije čuo, pa je besna majka nastavila da se iživljava i govori: „Niko te ne čuje, ubiću te“.

Tek tada je nastavnica uspela da se otrgne, jurila je do policajca, ali on nije bio tu. Zaposleni su zatim pozvali policiju koja je došla i uzela izjavu.

„Koleginica ima kontuziju grudnog koša, a povređeni su joj i list na nozi, ruka i ima ogrebotine“, kazala je jedna od koleginica povređene nastavnice koja je u njenoj pratnji otišla u bolnicu.

Ona navodi da su svi prestravljeni i zgroženi onim što se dogodilo njihovoj koleginici.

Roditelji dece iz pomenute škole tvrde da znaju ko je žena koja ju je napala.

Kako su dalje naveli roditelji ove škole gde se odigrao ovaj nemili incident, žena koja je napala nastavnicu biologije je kršna i sportski tip, prenosi nova.rs.

Tagovi: