Borenović: Podnesena krivična prijava zbog izborne krađe u Doboju

Predsjednik PDP- a Branislav Borenović rekao je da je podnesena krivična prijava za ozbiljne prevare i manipulacije na lokalnim izborima u Doboju, održanim 15. novembra prošle godine, a koja ukazuje da je razotkrivena izborna krađa, te očekuje da bude utvrđena odgovornost svih onih koji su u tome učestvovali.

Borenović je rekao da mu je ovo potvrđeno iz Centralne izborne komisije BiH, koja mu je odgovorila na poslaničko pitanje.

On je naveo da su krivične prijave podnesene protiv svih članova biračkih odbora u Doboju, te da je potrebno utvrditi ko je direktno učestvovao u procesu izbornih manipulacija, a čiji je organizator, kako tvrdi, "vrh SNSD-a".

Borenović je napomenuo da je rezultat ponovljenih izbora pokazao da je riječ o 15.000 glasova, koje je na prethodnim izborim dobila isključivo ova stranka.

- Ključno pitanje je da se ovo krivično djelo procesuira i kazni na adekvatan zakonski način, te je velika odgovornost na pravosudnim institucijama, u ovom slučaju na Okružnom tužilaštvu Doboj, koje je krivičnu prijavu zaprimio još 22. februara - rekao je Borenović na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Borenović je rekao i da će, u slučaju da i dalje bude nastavljeno ćutanje pravosudnih institucija o ovo pitanju, PDP preduzeti dalje korake i biće podnesene krivične prijave pojedinačno prema ljudima za koje se sumnja da su učestvovali u izbornoj krađi.