Borenović: SNSD brani neodbranjivo

Ne znam šta je potrebno više uraditi i kako obrazložiti da bi, nakon nebrojenih poziva, drugi dom ove skupštine potvrdio ovaj prijedlog zakona. Danas se cijena goriva primiče toj granici od četiri KM, a potvrdom našeg prijedloga u Domu naroda može se učiniti da gorivo bude jeftinije i više od 50 feninga, rekao je na današnjoj sjednici Branislav Borenović, poslanik PPD-a u Predstavničkom domu BiH.

Borenović je bio jedan od inicijatora da se u dnevni red današnje sjednice Predstavničkog doma BiH uvrsti nova tačka koja se tiče hitnog usvajanja izmjene Zakona o akcizama, kojim se poziva Dom naroda BiH da hitno i bez odlaganja usvoji Prijedlog Zakona o izmjenama zakona o akcizama, koji je 9. marta usvojen u Predstavničkom domu, a kojim bi akcize na gorivo bile suspendovane na šest mjeseci.

- Delegati SNSD-a u Domu naroda uporno, već četiri mjeseca, odbijaju da koliko-toliko olakšaju građanima i privredi da prebrode ovaj period divljanja cijena -  rekao je Borenović nakon izlaganja poslanika SNSD-a koji su se usprotivili ovom prijedlogu, te ostakao da brane nešto neodbranjivo.

- Ne mogu da shvatim niti jedan izgovor za odbijanje ukidanja akciza. Obrazloženja su za rubriku 'vjerovali ili ne'. Svi u regionu su usvojili ovakve mjere, a kod nas, četiri delegata SNSD – Milorad Dodik, a to su Nikola Špirić, Sredoje Nović, Dušanka Majkić i Lazar Prodanović, zaustavili su da već četiri mjeseca imamo jeftinije gorivo - poručio je Borenović.

 

nezavisne.com

Tagovi: