Brčak osumnjičen za pokušaj ubistva ženske osobe

H.O. (34) iz mjesta Prutače u Brčkom osumnjičen je za pokušaj ubistva ženske osobe Š.R. (30) takođe iz tog mjesta.

Kako je saopšteno iz Policije Brčko, noćas u 02.15 časova iz Službe hitne medicinske pomoći prijavljeno da je nepoznata ženska osoba u mjestu Gornji Rahić ranjena iz vatrenog oružja te da su uputili sanitetsko vozilo. 

Odmah nakon prijave policijski službenici su izašli na lice mjesta i preduzeli sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti. Utvrdili su da je riječ o licu Š..R. rođenoj u Njemačkoj, a nastanjenoj u naselju Prutače, Gornji Rahić, a koja je nakon pregleda u JZU Brčko, zbog težine povreda upućena u UKC Tuzla i životno je ugrožena - navode iz policije.

Kako dodaju, na licu mjesta je izvršen uviđaj, a po Naredbi Osnovnog suda Brčko distrikta BiH izvršeni su pretresi dva stambena objekta.

- Izvršen je pregled šireg lica mjesta kojom prilikom su pronađeni i izuzeti tragovi bitni za krivični postupak. Tokom provođenja istražnih radnji utvrđen je osnov sumnje da je ovo krivično djelo izvršio H.O. rođen u Bijeljini, a nastanjen u naselju Prutače - navode iz policije.

H.O. je uhapšen  zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo pokušaj ubistva te će uz Izvještaj biti predat u dalju nadležnost Tužilaštvu Brčko distrikta BiH.

nezavisne.com

Tagovi: