CIK: 26 Dobojlija nije dostavilo imovinske kartone

Među 2.100 izabranih kandidata na posljednjim i prethodnim Opštinskim izborima koji nisu Centralnoj izbornoj komisiji dostavili imovinski karton je i 26 iz Doboja, čime rizikuju izricanje kazne od strane CIK u iznosu od 300 do 3.000 maraka.

Na spisku njih 15, kojima je mandat istekao 2020. godine, a koji nisu u predviđenom roku od 30 dana od dana prestanka mandata dostali izjavu o svom imovnom stanju, iz Doboja su Vukašin Suvajac, Sanja Vulić, Danijel Gajić, Miroslav Gavrić, Vedran Gligorić, Dajana Davidović, Ratko Močić, Sretko Đurković, Murvet Bajraktarević, Slobodan Vasiljević, Izaim Hadžikadunić, Dejan Kovačević, Darko Vukojević, Dragić Ružojčić i Slobodan Pašalić.

Pored onih kojima je istekao mandat, izjave o imovinskom stanju CIK BiH, prema objavljenom spisku, nije dostavilo ni 11 izabranih kandidati čiji mandat je započeo, kada je Doboj u pitanju, od ponovljenih Opštinskih izbora u februaru ove godine, i traje do 2024.godine. To su Olivera Nedić, Alen Starčević, Almir Džanić, Dragan Simić, Dejan Kovačević, Mensur Halilović, Miroslav Gavrić, Mladen Lazarević, Rade Tešić, Sretko Šurković i Vedran Gligorić.

Iz CIK BiH, koji su javno objavili sva imena i prezimena političara koji nisu dostavili imovinske karte, naglasili su da im prijeti novčana kazna.

- Pokušaćemo još jednom da se tim funkcionerima prije izricanja novčane kazne, putem opštinskih i gradskih izbornih komisija, uputi obavještenje da izvrše zakonsku obavezu. Rok će biti sedam dana od dana prijema obavještenja ili će biti primjenjene kazne - odlučeno je na sjednici CIK.

Lj.Đ.