Čola održao muzičku radionicu za osobe sa Daunovim sindromom (FOTO, VIDEO)

Muzička radionica sa Zdravkom Čolićem održana je u hotelu Vučko na Jahorini za osobe sa Daunovim sindromom iz Down syndrom centra Banja Luka.

Radionicu je organizovao Dejan Ljevnaić, direktor OC Jahorina, a riječ je o jednoj od bitnijih aktivnosti za smanjivanje socijalne distance.

 

- Down syindrom centar uspio je da po prvi put socijalno integriše osobe sa daunovim sindromom u društvo. Njih devetoro žive i rade na Jahorini, a sve uz veliki napor i rad Dejana Ljevnaića. Down syndrom centar i OC Jahorina potpisali su 2019. godine Ugovor o saradnji, a ovom prilikom su osobe sa daunovim sindromom narasle metar iznad zemlje družeći se i pjevajući sa Čolom koji ih je prihvatio upravo onakvim kakvi oni jesu - saopšteno je iz Down syndrom cenetra.

Ambasador osoba sa daunovim sindromom, Vlado Đajić, zahvalio je Zdravku Čoliću na velikoj inkluzivnoj radionici u hotelu Vučko.

Video OVDJE

Takođe, glumci iz Down syndrom centra Banja Luka igraće i predstavu za zatvaranje simpozijuma stomatologa koja će biti održana 10.12.2023. godine u hotelu Vučko.

 

banjaluka.net

 

Tagovi: