Fudbalska bajka iz BiH: Selo od 2.000 stanovnika snove pretvara u stvarnost

Mjesto u sastavu Opštine Sanski Most, Donji Kamengrad broji oko 2.000 stanovnika i ima svoje fudbalske heroje, a oni ima svoju bajku koja lagano postaje i stvarnost.

NK Rudar Kamengrad je prije tri sezone bio prvak lige USK-a, a sada su u igri za plasman u Prvu ligu FBiH.

Jedna od onih koja zaslužuje svoje redove, priča koja je nastala na čistoj ljubavi prema fudbalu i klubu.

Interesantno da su stanovnici MZ Donji Kamengrad prije pet godina na forumu izglasali da se prioritetno na igralištu u njihovoj mjesnoj zajednici izgrade tribine, kako bi se stvorili uslovi za gledaoce koji gledaju utakmice NK Rudar. U tom trenutku nisu ni slutili da bi njihova ekipa u skorije vrijeme mogla biti u borbi za plasman u Prvu ligu FBiH.

Možda u klubu još ne razmišljaju u pravcu promocije u viši rang, ali rezultati i tabela trenutno govore drugačije. Najveći derbi im je sa komšijskim Podgrmečom, a tribine stadiona u Donjem Kamnegradu su uvijek ispunjene kada igra Rudar.

Stanovnici u ovoj Mjesnoj zajednici dišu punim plućima za svoj klub, a možda već ovo ljeto budemo svjedočili jednoj od naljepših fudbalskih priča u BiH.

Ne kaže se bez razloga da snovi postaju stvarnost, a NK Rudar sanja i to im niko ne može zabraniti, dok i tabela govori da bajku pretvaraju u jednu sjajnu storiju, prenosi "Cazin.net".

nezavisne.com

Tagovi: