Gabrijel Žezus završio Svjetsko prvenstvo

Brazilski napadač Gabrijel Žezus neće više igrati na aktuelnom Svjetskom prvenstvu zbog povrede, a ista je sudbina i sa bekom Aleksom Teljesom.

Gabrijel Žezus je igrao na sva tri meča brazilske ekipe, ali je samo protiv Kameruna počeo u prvih 11. Napustio je igru posle 64 minuta zbog bola u koljenu i kako stoje stvari ima povredu zbog koje će se treninzima vratiti tek u januaru i to kada bude već uveliko nastavljena Premijer liga.

Gabrijel Žezus je za Arsenal dao pet golova na 14 mečeva u Premijer ligi.

Brazilci će imati problem i na poziciji beka. Bek Sevilje Aleks Teljes takođe ima probleme sa koljenom i neće ga biti više na mečevima Svjetskog kupa. Protiv Srbije on je bio na klupi, protiv Švajcaraca je igrao četiri minuta, a baš kao i Žezus morao je da izađe iz igre u meču sa Kamerunom.

Na njegovoj poziciji igra Aleks Sandro koji će morati da igra svaki minut do kraja nastupa Brazilaca u Kataru, a osim Žezusa Brazilci imaju Rišarlisona i Pedra u špicu, mada ne bi bilo isključeno da Gabrijel Žezus igra i bitniju ulogu kasnije tokom šampionata da je zdrav, piše sportklub.

srpskainfo.com