Helez se slikao sa prvom bh. puškom (FOTO)

Ministar odbrane BiH Zukan Helez danas je bio u posjeti kompaniji namjenske industrije Igman u Konjicu.

"Posjetom Igmanu d.d. Konjic zaokružio sam obilazak svih tvornica namjenske industrije u Bosni i Hercegovini. Prilikom posjete razgovarao sam sa rukovodstvom firme, obišao proizvodne pogone i razgovarao sa radnicima firme te se iz prve ruke upoznao sa stanjem u ovoj firmi i planovima za naredni period", istakao je Helez u objavi na društvenim mrežama.

"Igman d.d. Konjic je, navodi dalje, "trenutno lider namjenske industrije u BiH, a kvalitetom svoga proizvoda, municije i čahura, lideri su u Europi i među najboljim u svijetu".

Trenutno upošljavaju 1430 radnika te su  u procesu konstantnog zapošljavanja. Pored povećanja broja zaposlenih, stalan je i rast primanja radnika. 

Također, Igman d.d. Konjic je uložio značajna sredstva u automatizaciju i nove tehnologije u proizvodnji, čime se konstantno poboljšavaju uslovi za rad u ovoj kompaniji", istakao je Helez, koj ije pdvukao da je posebno ponosan jer su u Igmanu d.d. Konjic u potpunosti razvili proizvodnju puške. Ova puška je 100 % domaći proizvod.

"U ovom izazovnom i nepredvidivom vremenu moramo imati jake vlastite fabrike namjenske industrije, moramo sačuvati i unaprijediti svaku firmu i te sačuvati svako radno mjesto u njoj", poručio je Helez.

Fotografije OVDJE

Nezavisne

Tagovi: