Instagram pretvara svaki video u Rils

Instagram nastavlja sa svojim naporima da se takmiči sa TikTokom, a to predstavlja i najnoviji potez platforme.

Instagram Rills dobija veliki broj noviteta za uređivanje videa.

Servis je počeo sa testiranjem opcije, koja će omogućiti da svaki video koji se objavi na Instagramu postane Rils, a sve kako bi bio dostupniji većem broju korisnika na Instagramu i Fejsbuku.

Zvaničnik kompanije Meta je istakao: “Testiramo ovu funkciju, kao dio napora da pojednostavimo i poboljšamo video iskustvo na Instagramu”.

Instagram Rils funkcija je prvo postala dostupna korisnicima u SAD tokom avgusta 2020. godine, od kada se bilježi značajna popularnost Rils formata kratkih videa.

Konsultant za društvene mreže Mat Navara je na Tviteru objavio fotografiju nove funkcije, ističući da će biti dostupni video efekti, biće moguće dodavanje muzike, a video klipovi mogu da se remiksuju u nove Reels i biće dostupni svima ukoliko je nalog korisnika javan. Ukoliko imate privatni Instagram nalog, Reels će bdjeti samo vaši pratioci.

Pomenuta promena je u fazi testiranja, ali nije poznato da li će i kada postati dostupna svim korisnicima. Takođe, nije poznato šta će se desiti sa postojećim video sadržajem koji je objavljen na Instagramu, kao i da li će korisnici i dalje moći da kače video klipove dužine do 10 minuta (ili do 60 minuta za verifikovane naloge).

Prije skoro godinu dana, Šef Instagrama Ada Mozeri je istakao da Instagram više nije samo aplikacija za dijeljenje fotografija, a kompanija svoj fokus usmjerava ka kreatorima, videu, kupovini i razmjeni poruka, prenosi B92.

 

srpskainfo.com

Tagovi: