Izabrani delegati u Vijeće naroda Srpske

Na drugoj posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske, izabrani su delegati u Vijeću naroda Republike Srpske.

Od ukupno 28 delegata, po osam je iz srpskog, hrvatskog i bošnjačkog naroda, te četiri delegata iz reda ostalih.

Iz reda srpskog naroda izabrani su: Ognjen Žmirić, Vojislav Gligić, Marija Topić Nikolić, Dragutin Škrebić, Nikola Kovačević, Marinko Dragišić, Ljubiša Krunić, Živko Marjanac.

Iz reda hrvatskog naroda: Јosip Јerković, Nada Tešanović, Mirko Pandža, Dragica Kovač, Marko Јorgić, Mijo Perkunić, Mirjana Matanović Bundalo, Delfa Biberović Šur.

Iz reda bošnjačkog naroda: Armin Hamzić, Adil Osmanović, Alija Tabaković, DŽevad Mahmutović, Igor Bošnjak, Srebrenka Golić, Aida Prešić, Amir Hurtić.

Iz reda ostalih: Јovana Čarkić, Danijel Puhalić, Slaviša Mrkaja, Franc Sošnja.

Izvještaj Komisije za izbor i imenovanje Narodne skupštine o izboru delegata u Vijeću naroda upućen je Centralnoj izbornoj komisiji na potvrđivanje, piše RTRS.

Poslanici su juče, na prvoj posebnoj sjednici, izabrali delegate u Dom naroda parlamenta BiH, i to četiri delegata iz SNSD-a i jednog iz SDS-a.

U Dom naroda BiH idu Sredoje Nović, Snježana Novaković Bursać, Radovan Kovačević i Nikola Špirić i iz SDS-a Želimir Nešković.

Poslanici su juče izglasali i tri potpredsjednika Narodne skupštine, to su socijalista Petko Rankić, iz reda hrvatskog naroda SNSD-ova Anja Ljubojević, a iz bošnjačkog Mirsad Duratović.

Četvrti potpredsjednik iz SDS-a biće izabran naknadno.

banjaluka.net