Izgorjela kuća u Kneževu: Drugi put ostali bez krova nad glavom (FOTO)

U požaru koji je izbio danas u naselju Ugarski put u Kneževu, izgorjela je porodična kuća porodice Marić.

- Oko 11 časova primljen je poziv iz Policijske stanice Kneževo, da je izbio požar u ovom naselju, nakon čega je i Vatrogasna jedinica, kroz pet minuta izašla na teren, navodi se na Facebook stranici Kneževo na dlanu.

Požar je obuhvatio pomoćne objekte i veći dio kuće, a pričinjena je velika materijalna šteta. Izgorio je veći dio kuće, svi pomoćni objekti i automobil marke pasat, navodi se na pomenutoj stranici.

Požar je ugašen brzom reakcijom Vatrogasne jedinice i mještana, a prilikom intervencije jedan vatrogasac zadobio je lakše opekotine.

- Kada sam čuo sirenu izašao sam i vidio da bukti krov kod komšije. Ljudi su bukvalno za par minuta ostali bez svega što su stekli svojim mukotrpnim radom, kazao jedan od mještana.

U pitanju je višečlana porodica, koja je izbjegla za vrijeme rata iz mjesta Mudrike kod Travnika i izgradili ponovo svoj dom u Kneževu.

Uglavnom su živjeli od stočarstva, a u ovom požaru ponovo su ostali bez krova nad glavom.

Iz Kneževa apeluju na sve građane opštine, naročito poslovne i privredne subjekte da pomognu koliko mogu uplatom novčanih sredstava na račun broj: 5620998125843269 kod NLB Banke, na ime Nenad Marić. Ističu da pomoći možete i doniranjem građe, građevinskog materijala, stolarije, namještaja.

Tagovi: