Košarkaši Zvezde večeras protiv Olimpijakosa u Evroligi

Košarakši Crvene zvezde večeras od 20 sati gostuju Olimpijakosu u 23. kolu Evrolige.

Srpski šampion ima skor 7-12 u elitnom takmičenju, dok je Olimpijakos na učinku 12-7.

- Posle dva meča koja smo imali, boravka u Francuskoj i Sloveniji tu smo i radimo malo na oporavku. Nismo igrali dobro protiv Asvela i napravili smo mnogo grešaka, atipičnih za nas koje krasi igra sa velikom energijom. U ovom trenutku mi nemamo tu energiju, što je potpuno objektivno i nismo na tom nivou na kojem smo bili i na kojem želimo ponovo da budemo - rekao je Radonjić za klupski sajt.

- Za bolje stvari treba više treninga, vremena i utakmica. Raspored je takav da prostora za to nema, videćemo koliko će nam vremena biti potrebno da dođemo do tog nekog nivoa. Generalno je utisak da nismo na nivou na kojem smo bili i eto da budem precizniji - daleko smo od toga - kaže Radonjić, koji se osvrnuo na rivala.

- O Olimpijakosu možemo da pričamo samo u superlativu. Odličan tim, igraju izvanredno, imaju dosta razloga da se nadaju pozitivnom rezultatu ove godine, da odu do završnice u Evroligi. Kao što sam rekao, mi smo primorani da razmišljamo samo o sebi, odnosno kako da prevaziđemo sve ovo na što bezbolniji način - zaključio je Radonjić.

Košarkaš Nikola Ivanović svjestan je teškog gostovanja u Grčkoj.

- Znamo šta nas čeka u Pireju, ono što je zaista bitno jeste da se što pre vratimo u ritam i podignemo kvalitet. Nisam siguran da li ćemo pobediti Olimpijakos, ali se nadam da ćemo dati sve od sebe i odigrati jednu dobru utakmicu - rekao je Ivanović i podsetio se prve utakmice u Beograd.

Tada smo odigrali kvalitetnu utakmicu, kontrolisali smo veći tok susreta, uprkos tome što smo imali nekih grešaka, loših odluka i propusta u odbrani. Imali smo u prethodnom periodu dosta problma sa koronom, treba da se vratimo u ritam iz novembra i decembra. Videlo se na terenu da se mučimo u odbrani i napadu, ali najbitnije je da smo ponovo svi zdravi, da je 80 odsto ekipe uključujući i trenere preležalo koronu, pa smo mirni - zaključio je Ivanović.

(Nezavisne)

Tagovi: