Kralj i kraljica bez krune: Grad obećao obnovu šahovskih figura (FOTO)

Velike šahovske figure u centru Banje Luke u lošem su stanju, a kako se kraljevi i lovci ne bi raspali, penzioneri su ih ulijepili selotejp trakom.

Penzioner koji više od 30 godina ovdje igra šah kaže da se ne sjeća kada su figure obnovljene, ali i da polja nisu u dobrom stanju.

- Jesu dotrajale, pogotovo ovaj drugu set je u lošem stanju. Nek nam neko ovo oboji da se vidimo igrati – našalio se ovaj penzioner.

Fotografije dotrajalih figura poslali smo Gradskoj upravi, a oni su onda poslali ekipu na teren. Kako su nam rekli nadležnom odjeljenju nije bilo prijavljeno da su figure u lošem stanju.

- Predstavnici nadležnog odjeljenja izašli su na teren, a ovo šahovsko polje će da bude obnovljeno – rečeno je za mojabanjaluka.info iz Gradske uprave.

Dodaju da kontinuirano rade na zamjeni šahovskih figura na svim lokalitetima, a po zahtjevima onih koji najčešće koriste šahovska polja, odnosno penzionera, neka su već obnovljena.

- Pored sredstava koja Grad izdvaja u sklopu redovnog komunalnog održavanja , veoma često zahvaljući donatorskim sredstvima obnavlja šahovska polja i figure – kazali su iz Gradske uprave.

T. Bubnjević