Marjanoviću potvrđena kazna za pokušaj ubistva deset osoba

Renato Marjanović (34) iz Prijedora pravosnažno je osuđen na sedam i po godina zatvora zbog pokušaja ubistva deset osoba.

Presudu mu je izrekao Vrhovni sud Republike Srpske te tako potvrdio raniju odluku Okružnog suda Prijedor.

Prema presudi, Marjanović je u martu 2021. godine iz automatske puške ispalio 29 metaka na kafić “4 WD” u Prijedoru te tako pokušao da ubije deset osoba. Osam projektila pogodilo unutrašnjost objekta, a neki su letjeli u visini glava gostiju, ali niko nije pogođen, prenosi “Glas Srpske”.

Prema optužnici, motiv napada bila je Marjanovićeva svađa sa Draženkom Bilbijom, Draganom Rodićem i Gordanom Mrđa, do koje je došlo u kafe baru “4 WD” i ispred njega. Nakon svađe Marjanović se vozilom dovezao do kafića i sa sjedišta automobila otvorio vatru u namjeri da, kako se navodi u optužnici, ubije Bilbiju, Rodića i Mrđu, kao i Slobodana Šarengaću, Radislava Matijaša, Merimu Kaurin, Jelenu Mirčić, Dragana Dragojevića, Đorđa Starčevića i Nikolinu Balaban, koji su se nalazili u kafiću.

Marjanović je poslije zločina pobjegao u Banju Luku, gdje je dva dana kasnije uhapšen na osnovu potjernice. On je od ranije poznat policiji po činjenju krivičnih djela.

 

Tagovi: