Nikola Jokić apsolutni favorit da ove sezone osvoji MVP priznanje

Srpski košarkaš Nikola Jokić je po mnogima apsolutni favorit da ove sezone osvoji MVP priznanje.

Dva puta je bio najbolji, smiješi mu se i treće priznanje, a iz večeri u veče nastavlja da oduševljava ljubitelje košarke.

Jedan od onih koji je zadivljen Jokićevim košarkaškim vještinama je i bivši as Portlanda LA Klipersa i Bostona, Bil Volton.

On je bio MVP 1978. i dva puta je osvajao šampionski prsten (sa Portlandom i Bostonom), a jedan od razloga zašto i dalje gleda Denver je baš Nikola Jokić.

- Njegovo slavljenje života kroz košarku, njegov fokus na tim. Bolji je od savršenog! On je Nikola Jokić - rekao je Volton za Denver Post.

Bivši NBA košarkaš je posljednjih mjeseci pričao sa velikim poštovanjem o srpskom centru bilo da je riječ o Pet Mekafi šou ili u kolumni za Njujorker.

- On daje radost i sreću. I nadu. I optimizam. I svrhu. Ogra sa svrhom. Igra da pobjeđuje. I to radi prelijepim stilom, graciouno, sa poštovanjem, profesionalizmom. Nikola Jokić predstavlja osvajanje suštinom prije nego ushićenjem - dodao je Volton.

Nisu samo Nikoline asistencije to što opčinjava Voltona.

- On je jedan od najvećih košarkaša ikada. To je samo kontrausluga Jokiću, da bi ga limitirali. On je nevjerovatan poenter. Sjajan skakač. Nevjerovatan asistent. Saigrač. Ima sve. Ne pokušavajte da ga limitirate, da ga stavite u kutiju. Jer sa Nikolom Jokićem, nema granica.

Jasno je da je pojava Jokića podigla do samog vrha i cijeli Denver koji je prošle sezone osvojio titulu.

- Imate najboljeg košarkaša svijeta u vašem timu, nevjerovatnu bazu navijača, fantastičan grad, veliku državu, zajednicu, sjajne vlasnike u porodici Krenke. Velika je privilegija biti dio toga i vidjeti šta Jokić i ovaj tim znače košarkaškoj igri. Jer ovaj tim će inspirisati nove generacije navijača, igrača, poslovnih prilika, shvatanja koliko su Denver i Kolorad posebno mjesto. Znate, Kolorado je lansirna stanica ka univerzumu - zaključio je Volton.

 

Tagovi: