Otkriven spomenik Toši Proeskom nedaleko od mjesta gdje je stradao

U Novoj Gradiški otkriven je spomenik prerano preminulom muzičaru Toši Proeskom.

Makedonski slavuj na auto-putu kraj grada u Brodsko-posavskoj županiji, prije 14 godina, 16. oktobra 2007. godine, izgubio je život u automobilskoj nesreći.  Spomenik je otkriven nedaleko od mjesta gde je poginuo.

Kip je izradio Slavko Bunić, a na svečanom otkrivanju bili su gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić, ambasador Sjeverne Makedonije Milaim Fetai, ali i gradonačelnik Kruševa, Tošinog rodnog grada, Tome Hristovski. Prisustvovali su ambasador Sjeverne Makedonije Milaim Fetai, gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić i gradonačelnik grada Kruševo Tome Hristovski.

Toše Proeski u nasljeđe nam je ostavio neizbrisivi trag, bez obzira na to pričamo li o njegovim ljudskim ili muzičkim vrijednostima, a posebno u oktobru, svako ga se prisjeća na svoj način.

Njegove riječi, "ne želim da mi skidate kapu, samo želim da se ponosite mnom", ostaće zauvijek urezane u srcima svih koji su imali privilegiju poznavati ga ili ga pratiti putem njegovog bogatog humanitarnog i muzičkog djelovanja.

Za vrijeme karijere izdao je desetak albuma, ali često je govorio da mu nagrade nisu važne, već samo ono što ostaje iza njega - pjesme. Posljednji album na kojem je radio bio je "Igra bez granica" s istoimenom pjesmom koja izaziva duboke emocije i neodoljivo podsjeća na Tošu, prenosi Glorija.