Penzije u Srpskoj od januara veće za četiri odsto

 Vlada Republike Srpske donijela je Odluku o vanrednom usklađivanju penzija na način da se penzije povećavaju za četiri odsto.

Takođe, Vlada Republike Srpske donijela je Odluku o određivanju iznosa najniže penzije koja će takođe biti veća za četiri odsto, a isplata najniže penzije po ovoj odluci počinje od 1. januara 2022. godine.  

Osim toga, Vlada Republike Srpske utvrdila je i Prijedlog zakona o dopuni Zakona o tržištu hartija od vrijednosti po hitnom postupku. 

- Razlozi za dopune zakona sadržani su u potrebi daljeg unapređenja tržišta hartija od vrijednosti, s ciljem da se privrednim društvima omogući efikasniji i lakši pristup izvorima kapitala u okolnostima njihove smanjene likvidnosti usljed ekonomskih poremećaja prouzrokovanim pandemijom virusa korona - saopšteno je iz Biroa Vlade RS za odnose s javnošću. 

Vlada Republike Srpske utvrdila je i Nacrt zakona o audio-vizuelnim djelatnostima, a ovim zakonom uređuje se obavljanje, organizovanje i finansiranje audio-vizuelnih djelatnosti i njima komplementarnih djelatnosti, proizvodnja, iznajmljivanje, promet, javno prikazivanje, zaštita i čuvanje audio-vizuelnog djela na teritoriji Republike Srpske, kao i druga pitanja od značaja za obavljanje audio-vizuelnih djelatnosti.

nezavisne.com