Plastični hirurg "ubio" svoju ženu (33), majku troje djece

Hilari Braun (33) doživjela je srčani zastoj tokom plastične operacije koju joj je radio njen suprug Ben Braun (40), plastični hirurg.

On ju je operisao na svojoj klinici na Floridi.

Nakon srčanog zastoja, ona je pala u komu, a nedjelju dana kasnije isključena je sa aparata kojima su je održavali u životu, obzirom da je moždano bila mrtva.

Kako se navodi, istragom se ispituje da li je Hilari možda bila pod prevelikom dozom lijekova ili je nesrećan slučaj u pitanju.

Ben tvrdi da je sve uradio po protokolu i da je sa njim u operacionoj sali bilo stručno osoblje. 

Nejasno je, još uvijek, kakve je operacije Hilari u to vrijeme dobijala. Tijelo je poslato na obdukciju i nakon toga će se znati tačan uzrok smrti.

Hilarini roditelji opisali su je kao "punu vatre i energije".

- Želimo odgovore. Nismo dobili odgovore. Ako je greška, bila je greška, ali to ne vraća moju kćerku, znate. Ne želim njegov novac. Ne želim ništa. Sve što želim je odgovor jer mislim da to dugujemo mojoj kćerki - rekao je njen otac Marti Elington za "USA Today".

Rekao je da je njegova kćerka uživala u braku sa nagrađivanim plastičnim hirurgom koji je mogao da joj uradi bilo koji broj operacija kad god poželi.

Bila je prelepa. Stalno smo joj govorili: 'Zašto ovo radiš?' - prisjetio se on.

U postu na društvenim mrežama napisanom 24. novembra dok je njegova žena još bila u komi, dr Braun je napisao: - Potrebne su nam molitve za čudo. Hilari je u utorak popodne imala srčani zastoj. Pozvali smo hitnu i započeli reanimaciju. Srce joj se vratilo, ali mozak ne. Hilari Elington Braun ti si moja srodna duša, moj svijet, moje sve. Molim te, vrati se!. -

Par je bio u braku dvije godine, a Hilari je iz prethodnog braka imala troje male djece, uzrasta od 4 do 8 godina. Porodica dr Brauna objavila je ove nedjelje saopštenje u kojem osuđuje optužbe protiv njega i navodi: - Njegova duboka tuga i šok samo su dodatno pojačani mnogim neistinama koje kruže onlajn i u medijima. -

Ben je potpuno uništen iznenadnim gubitkom voljene supruge Hilari i očajnički pokušava da shvati kako da proživi jedan dan, bez obzira na cijeli život bez nje pored sebe, dodaje se.

Operacija koju je obavio na njoj opisana je kao "mala i rutinska", a u izjavi se tvrdilo da su poštovani svi odgovarajući medicinski protokoli i da je na licu mjesta bilo obučeno osoblje, prenosi "Telegraf".

nezavisne.com

Tagovi: