Satima mučili djevojku, potom je onesviještenu bacili u rijeku

Trojica muškaraca i jedna žena su satima mučili i noževima ubadali sedamanaestogodišnju djevojku, koju su potom onesvješćenu bacili u rijeku Ems u Njemačkoj. Na sreću, djevojka je preživjela.

Tri muškarca su u pritvoru zbog pokušaja ubistva, a žena je uhapšena zbog pomaganja i podržavanja izuzetno brutalnog zločina i podstrekavanja na ubistvo.

- Zločin je veoma jeziv i surov. Motiv je trenutno nepoznat. Djevojčica je imala veliku sreću da je preživjela ovaj zločin - rekao je u utorak Aleksandar Retemajer iz javnog tužilaštva u Osnabriku.

Zločin se dogodio 27. maja.

Prema prvoj izjavi istražitelja, 17-godišnja djevojka je poznavala četvoro optuženih.

- Prema njenim izjavama, optuženi ju je više sati mučio na usamljenom mjestu gdje su je namamili. Na kraju je onesviješćena bačena i vezana u hladnu rijeku Ems - rekao je državni tužilac Aleksandar Retemajer.

Mjesto gdje je bila zlostavljana je napušteni dio pozorišta na otvorenom u Mepenu. Usljed zlostavljanja tinejdžerka je zadobila povrede opasne po život. Retemajer sumnja da se probudila iz nesvjesti u hladnoj vodi i uspjela da se spase "Temperatura vode u rijeci te noći bila je 12 stepeni," dodao je on.

Prema navodima istražitelja, pretučena devojka je uspjela da izađe iz rijeke na obalu. Posljednjom snagom dovukla se do svoje kuće i pozvonila, a zatim izgubila svijest i srušila se na prag.

Hitna pomoć primila je poziv u 04.12 časova.

Djevojčica je sa povredama opasnim po život prevezena u bolnicu. Istražitelji su saopštili da život djevojčice više nije u opasnosti.

Kako je saopšteno iz policije i državnog tužilaštva, četvoro optuženih su 24-godišnji muškarac, 27-godišnja žena i dva 19-godišnjaka. Istraga o tačnom slijedu događaja i motivu zločina je u toku.

Policija nije objavila nikakve informacije o njihovom identitetu, prenosi "b92".

 

Tagovi: