Sindikat i Bukejlović bez dogovora: Nastavlja se štrajk pravosuđa

Radnici u pravosuđu danas su bili na pregovorima u Ministarstvu pravde RS, ali nikakav dogovor nije postignut, zbog čega će štrajk biti nastavljen, rekao je za CAPITAL predsjednik Sindikata pravosuđa Republike Srpske Siniša Petrović.

Petrović je naglasio da im je u Ministarstvu na sastanku kojem je prisustvovao i ministar pravde Miloš Bukejlović, rečeno da svi njihovi zahtjevi ne mogu biti ispoštovani.

- Za sada nismo postigli nikakav dogovor. Konstatovali smo da je potrebno da nastavimo pregovore i da održimo sastanak u što kraćem roku. Zaključili smo i da je štrajk na obostranu štetu - kazao je Petrović, te dodao da su radnici spremni i na kompromis.

Petrović je kazao da u Ministarstvu vjerovatno nisu očekivali da će ovoliki broj pravosudnih institucija stupiti u štrajk.

Iz Ministarstva pravde su saopštili da je neophodno nastaviti pregovore kako bi se intenzivno radilo na rješavanju pitanja koja su do štrajka dovela i pokušala pronaći zajednička rješenja radi prevazilaženja trenutne situacije.

Podsjetimo, zaposleni u pravosuđu u Republici Srpskoj jutros su stupili u generalni štrajk.

Oni od Ministarstva pravde RS i nadležnih institucija zahtijevaju da im se povećaju plate zbog rasta obima posla i prestane sa diskriminacijom zaposlenih u odnosu na nosioce pravosudnih funkcija po pitanju toplog obroka, regresa i naknade za obračun minulog staža.

capital.ba

Tagovi: