Srbija izabrala bazu u Njemačkoj: Pogledajte gdje će biti smješteni "orlovi"

Žrijeb za grupnu fazu Evropskog prvenstva 2024. godine poslao je fudbalsku reprezentaciju Srbije u grupu C sa Engleskom, Slovenijom i Danskom, što je prema pravilima UEFA odredilo da baza "orlova" bude u južnom dijelu Njemačke.

Nacionalni savezi su već sredinom 2022. godine bili u obavezi da po geografskim zonama (sjeveristok, zapad, jug) naprave uži izbor od četiri grada i da se poslije žrijeba odluče za konačan.

U skladu sa zahtjevima selektora Dragana Stojkovića i njegovog stručnog štaba donijeta je odluka da naš najbolji nacionalni tim tokom predstojećeg šampionata Evrope bude lociran u Augzbugu u hotelu "Maximilian’s" sa korišćenjem trening centra "Rosenaustadion".

S obzirom na činjenicu da će reprezentacija Srbije posljednje dvije utakmice u grupi igrati u Minhenu na "Alijanc Areni", koja se nalazi nedaleko od Augzburga, ovakav izbor bio je logičan kako bi ekipa imala što manje opterećenja prilikom putovanja.

Uz to, vrlo se vodilo računa da smještaj, kao i uslovi u trening centru budu u skladu sa najvišim profesionalnim standardima.

Hotel "Maximilian’s" je kategorisan sa pet zvjezdica i pruža idealne uslove za smještaj sportskih ekipa. U njemu su odsjedali reprezentacija Njemačke i klubovi poput Bajern Minhena i Borusije Dortmund.

U skladu sa regulativom UEFA reprezentacija Srbije će u Njemačku doputovati pet dana uoči odigravanja prve utakmice.

Do tog meča najbolji tim Srbije imaće četiri provjere, po dvije u martu i junu. Fudbalski savez Srbije će u narednim danima obavijestiti javnost o datumima odigravanja prijateljskih utakmica i imenima protivnika.

Da podsjetimo, "orlovi" dva od tri meča u grupnoj fazi igraju u Minhenu. Sasvim dovoljno za odluku da baza bude u južnoj Njemačkoj. Distanca između Augsburga i Minhena je 79 kilometara, što se prelazi vožnjom za sat vremena. Majnc je nešto dalje.

 

Tagovi: