Srpski stručnjak će učiti sudije VAR tehnologiji na SP

Poznati srpski sudijski stručnjak Igor Radojičić biće VAR instruktor na predstojećem Svjetskom prvenstvu za djevojke do 17 godina.

Lijepa vijest za VAR projekat Fudbalskog saveza Srbije dolazi iz Ciriha. FIFA je delegirala Igora Radojčića za učešće na Svjetskom prvenstvu žena do 17 godina koje se u oktobru održava u Indiji.

Poznati sudijski stručnjak obavljaće ulogu VAR instruktora i tokom 20 dana boravka na prestižnom kontinentalnom takmičenju imaće priligu da sarađuje sa nekim od najboljih VAR instruktora na svijetu, kao i sa sudijama koje će dijeliti pravdu u duelima najboljih kadetkinja na planeti.

- Poziv je upućen meni, ali ga shvatam kao plod zajedničkog rada i dobre organizacije unutar Fudbalskog saveza Srbije. Zahvaljujući kontaktima koje smo imali i koje održavamo i dalje sa ciljem prezentovanja urađenog na implementaciji i primjeni video-tehnologije, stekli smo odličnu reputaciju u fudbalskim i sudijskim forumima širom svijeta. Drago mi je što su ljudi iz FIFA prepoznali naš trud i što su nam ukazali veliko povjerenje - rekao je za Mondo Igor Radojčić, jedan od nosilaca VAR projekta u Srbiji.   

mondo.ba

Tagovi: