Tokom javnog skupa napadnut policijski službenik

Nepoznato lice napalo je policijskog službenika tokom javnog skupa koji je juče održan u Banjoj Luci, saopšteno je iz banjolučke Policijske uprave.

O napadu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je navedeni događaj kvalifikovao kao krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, navodi se u saopštenju.

Policijski službenci preduzeli su sve neophodne mjere i radnje u vezi obezbjeđenja javnog skupa koji je bio najavljen za juče od 17.00 do 19.00 časova na banjolučkom Trgu Krajine.

U saopštenju se navodi da su policijski službenici ranije upoznali organizatora javnog skupa sa brojem manifestacija koje su održavane tokom dana na području Grada Banja Luka i upozorili ga da se tim javnim skupom ne smiju ugroziti održavanja drugih manifestacija.

Takođe, organizator javnog skupa je upozoren da se ne može kretati u blizini štićenih objekata, a prilikom saopštavanja tih činjenica došlo je do napada na policijskog službenika od učesnika skupa - navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da policijski službenici preduzimaju sve mjere i radnje s ciljem identifikovanja izvršioca navedenog krivičnog djela.

banjaluka.net

Tagovi: