Treći dan Mundijala: Mesi na terenu, Francuska počinje odbranu titule

Trećeg dana na 22. fudbalskom Mundijalu igraju se mečevi u grupama C i D.

Prva dva dana Mundijala u Kataru donijela su mnogo uzbuđenja i pregršt golova (više od tri prosječno po meču), a trećeg dana nas očekuju četiri duela.

Bogat program počinje u 11 časova utakmicom između Mesijeve Argentine i Saudijske Arabije na "Lusail stadionu". Lionel Mesi igra svoje posljednje Svetsko prvenstvo, a "gaučosi" su apsolutni favoriti protiv azijske selekcije.

Slijede dueli između Danske i Tunisa (14 časova) i Meksika i Poljske (17), dok od 20 časova Francuska počinje odbranu titule protiv selekcije Australije.

 

 

Argentinci važe za jednog od favorita za osvajanje Mundijala u Kataru i već u prvoj utakmici na turniru, u okviru Grupe C, moraju da pokažu da su spremni za najveće domete, prenosi RTS.

Predvođeni Robertom Levandovskim, jednim od najboljih napadača današnjice, Poljaci žele da pokažu da nisu samo dobra ekipa, već da mogu da se umiješaju u borbu za najviši plasman.

Meksiko je tradicionalno neugodan rival, a ekipa iz Centralne Amerike često je u prošlosti umjela da pomrsi račune favoritima.

Danska je veliki favorit protiv Tunisa na "Obrazovnom gradskom stadionu".

"Trikolori" počinju odbranu titule šampiona osvojene prije četiri godine u Rusiji, a, uprkos odsustvu najboljeg fudbalera svijeta Karima Benzeme, ekipa Didijea Dešana je veliki favorit.

glassrpske.com

Tagovi: