Tri fraze koje koriste manipulatori

Svi smo manipulisali nekim u nekom trenutku svog života kako bismo dobili ono što želimo. Međutim, postoje ljudi koji su, u bukvalnom smislu te reči, uspeli da savladaju ovu „umetnost”.

Manipulatori su spremni da kažu bilo šta da bi naveli čoveka da uradi ono što mu je potrebno. I kažu to hladno i nepristrasno, kao što je slučaj sa frazom „dobro jutro“.

Slede 3 najčešće fraze koje koriste manipulatori:

"Preteruješ!"

Najbolja odbrana je napad. Ako ne zadovoljite potrebe manipulatora, oni su skloni da budu nasilni. Ne verujte im na reč i ne odustajte.

Šanse su da se ponašate potpuno normalno. A ova fraza je samo trik koji koriste kako bi se osećali krivim i doveli u pitanje svoju odluku.

„Veoma si osetljiv!"

Ako ovo od osobe često čujete, vreme je da bežite! To će reći samo onaj kome nije stalo do vaših osećanja. Ako vam se ne sviđa ono što se od vas traži, odbijte. To je zamka. Manipulatori će osetiti vašu slabost i nastaviće da vas koriste dok ne dobiju ono što žele.

Učini sebi uslugu i idi odmah!

"Previše si dramatičan!"

Manipulatori neće propustiti da vam zamere što ste postali kraljica drame, čak i ako je zbog njih situacija postala dramatična.

Izuzetno je važno da ne nasednete na ovaj trik, jer ako to uradite jednom i oni će stalno manipulisati dok od vas ne dobiju sve što im treba.

(Stil)