U podne će zvoniti zvona na svim hramovima: Patrijarh pozvao Srbe na jedinstvo u molitvi

Po blagoslovu Njegove svetosti patrijarha srpskog Porfirija danas će u 12 časova zvoniti sva zvona na pravoslavnim hramovima pozivajući vjerni svetosavski narod na usrdnu molitvu, smirenost, međusobnu solidarnost i nepokolebljivost u činjenju dobra, uprkos potpuno lažnim i nepravednim optužbama kojima je izložen u UN.

Patrijarh Porfirije pozvao je vascijeli srpski pravoslavni narod da se ujedini u molitvi za pravdu i mir svim narodima, posebno onima sa kojima vijekovima dijelimo zajedničku istoriju sa biblijskom vjerom u srcu i na usnama: “Živ je Gospod naš. Živa će biti i duša naša!” Hristos vaskrse! saopšteno je iz Srpske pravoslavne crkve.

Generalna skupština UN danas bi trebalo da razmatra nacrt rezolucije o Srebrenici koju je bošnjački dio misije BiH pri UN inicirao samostalno, bez odluke Predsjedništa BiH, a čiji su predlagači Njemačka i Ruanda.

Njemačka će jedina imati uvodnu riječ na sjednici i tražiće podršku za predloženu rezoluciju o Srebrenici na debati u kojoj će učestvovati predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

glassrpske.com

Tagovi: