U prva četiri mjeseca Banju Luku posjetilo više od 32.000 turista

 U Banjoj Luci je u prva četiri mjeseca ove godine evidentirano 32.115 dolazaka turista, što je za 37 odsto više nego u istom periodu prošle godine, rekla je savjetnik za odnose s javnošću banjolučke Turističke organizacije Branka Branković.

Ona je navela da su turisti u prva četiri mjeseca ostvarili 49.959 noćenja ili 38,8 odsto više u odnosu na rekordnu 2022. godinu kada je u istom periodu evidentirano 35.983 noćenja.

U Banjoj Luci je u aprilu evidentirano 10.904 dolazaka turista, što je za 3.305 više nego u aprilu prošle godine.

Evidentiran je dolazak 3.641 domaćih i 7.263 stranih turista, a ostvareno je 17.461 noćenje, što je za 6.055 više nego u istom mjesecu prošle godine.

Brankovićeva je podsjetila da je u aprilu u Banjoj Luci održan sportski spektakl teniski turnir "Srpska open", koji je, prema podacima organizatora, posjetilo oko 70.000 ljudi.

Ona je navela da su turnir pratile 132 zemlje i oko 20 miliona gledalaca, što je za Banju Luku izuzetno kvalitetna promocija, ne samo kao grada sporta, već i cjelokupne turističke ponude.

Poslali smo najljepšu sliku Banje Luke u svijet - rekla je Brankovićeva i dodala da je "Srpska open" jedan od najvećih, ne samo sportskih, nego i turistički događaj.

Brankovićeva je navela da je Banja Luka grad urbanog turizma, da poseban akcenat Turistička organizacija grada stavlja na manifestacioni turizam, te da su sportski događaji dodatni pomak.

Ona je rekla da će najstarija sportsko-turistička manifestacija u BiH i Banjoj Luci "LJeto na Vrbasu" u julu proslaviti 70. rođendan.

Nadamo se da će sve što slijedi biti mnogo posjećenije nego ranijih godina upravo zahvaljujući aprilskim događajima koji su otvorili široko put u Banju Luku gostima i turistima - istakla je Brankovićeva, piše Srna.

nezavisne.com

Tagovi: