Vlasnica “Zvjezdice” odgovorila na Stanivukovićev ultimatum

Vlasnik i direktor vrtića “Zvjezdica” Jelena Guslov nije odustala od namjere da za 30 odsto poveća cijenu usluge, a gradonačelnika Banjaluke je optužila da bijes roditelja upućen njemu pokušava da preusmjeri na privatne predškolske ustanove.

U saopštenju za javnost ona je navela da su čelnici grada, prije svega gradonačelnik i gradski menadžer iznijeli niz optužbi, laži i uvreda na račun “Zvjezdice”, usput prećutavši koliko košta ekonomska cijena javnih vrtića koje finansira grad.

Ona tvrdi da je odluka o povećanju cijena donesena kako bi se podigao kvalitet cijene usluga, te kako bi se povećale plate zaposlenih u skladu sa rastom standarda u zemlji.

Po novom cjenovniku boravak za jedno dijete u “Zvjezdici” plaćaće se 450 KM, a za dvoje 720 KM. Za treće i svako naredno dijete iz iste porodice, boravak je besplatan.

Kako kaže u svemu ima i podršku zaposlenih.

Za klub za djecu „Zvjezdica“ najvažniji resurs jesu naši zaposleni, koji su saglasni sa odlukom o povećanju cijene sa 350 KM na 450 KM i poboljšanjem naše usluge i standarda. Tome svjedoči potpisana saglasnost zaposlenih”, navodi ona.

Ona postavlja pitanje zašto gradonačelnik posljednjih dana tokom svojih izlaganja ni u jednom trenutku nije pomenuo da je ekonomska cijena javnih vrtića 650 KM.

Jasna je namjera da bijes roditelja upućen njemu pokušava da preusmjeri na privatne predškolske ustanove i time nanese štetu, ne samo ustanovama, nego prvenstveno nedužnoj djeci”, navodi se u saopštenju koje u cjelosti možete pročitati OVDJE.

Podsjećamo, gradonačelnik Draško Stanivuković je u srijedu pozvao Jelenu Guslov da odustane od svoje namjere uz prijetnju da će djeca koja borave u ovoj ustanovi ostati bez subvencija, piše CAPITAL.ba.

Tagovi: