Za tužioca nema dokaza da je Prodan počinio razbojništvo

Iz prikupljenih dokaza ne proizilazi osnovana sumnja da je Bojan Prodan pretukao i opljačkao bračni par Memišević u selu Omeragići kod Višegrada.

Rečeno je ovo za Srpskainfo u Okružnom javnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu, a gdje su naveli inicijale osumnjičenog.

Pokušali smo i u Policijskoj upravi Foča da provjerimo da li je Prodan još uvijek osumnjičen, međutim nismo dobili odgovor od njih.

– Po saznanju da je počinjeno krivično djelo Razbojništvo u mjestu Omeragići, dežurni tužilac je izašao na lice mjesta, te su preduzimane sve potrebne mjere i radnje u cilju otkrivanja počinioca krivičnog djela. Prilikom preduzimanja operativnih mjera i radnji, policijski službenici su uhapsili B.P. zbog osnova sumnje da je počinio ovo krivično djelo – rekli su OJT Istočno Sarajevo.

Međutim, iz do tada obezbijeđenih dokaza nije proizilazila osnovana sumnja da je uhapšeni izvršilac ovog krivičnog djela, slijedom čega protiv istog i nije podnesen prijedlog za određivanje mjere pritvora jer nisu ispunjeni zakonski razlozi.

– U cilja rasvjetljenja ovog krivičnog djela Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu zajedno sa pripadnicima PU Foča, kontinuirano preduzima sve potrebne mjere i radnje u cilju otkrivanja počinioca – rekli su za Srpskainfo u Tužilaštvu.

Podsjetimo, pripadnici PU Foča uhapsili su Bojana Prodana zbog sumnje da je brutalno pretukao bračni par Memišević i ukrao im 7.000 maraka. Međutim, nakon saslušanja u Tužilaštvu, on je pušten na slobodu.

srpskainfo.com

Tagovi: